Založba bratov kapucinov
     
    


Na blagajno
 
CDji
Knjige
     Življenjepisi
     Frančiškova knjižnica
     Priročniki

  Plačujete lahko tudi z moneto!

Na tem spletnem mestu
lahko plačujete z moneto.

Domov : Knjige : Življenjepisi :

Ignacio Larrañaga: UBOŽEC IZ NAZARETA
povečaj...

Ignacio Larrañaga: UBOŽEC IZ NAZARETA


dodaj v košarico
Cena: 19.90 €


Na zalogi: da

Ubožec iz Nazareta je četrta knjiga španskega kapucina Ignacia Larrañage, ki jo dobivamo prevedeno v slovenščino.

Pred dvema letoma (2013) preminuli španski avtor, ki je pri nas poznan tudi kot začetnik tečajev uvajanja v molitev in življenje s Svetim pismom poimenovanih Delavnice molitve in življenja, tokrat pred nas postavlja svojo različico Jezusovega življenja. S pretanjenim občutkom za različne nianse evangeljskega besedila spremlja in opisuje Jezusovo življenje in rast od romanja v Jeruzalem pri dvanajstih letih preko začetkov njegovega javnega delovanja, nato potovanja po deželi, ter poudarkih njegovega nauka: vesoljno bratstvo, odločitev za uboge, zapoved ljubezni, vse do Jezusove smrti na križu.

O stvareh, ki so v evangelijih zamolčane in neopisane, si avtor dovoli umetniško svobodo, ki pa jo utemelji na sorodnih besedilih ali na verovanju prvih krščanskih skupnostih. Tako ob »uradnem« svetopisemskem besedilu, ki je z občutkom vpeto v celotno pripoved, spoznavamo čas, okolje in ljudi Jezusove dobe, hkrati pa imamo možnost preverjati tudi sedanji čas in naše lastno delovanje v njem.

Knjigo ponujamo tudi brezplačno avdio (mp3) obliki.

Ignacio Larrañaga, kapucin, se je rodil leta 1928 v Španiji, umrl je leta 2013 v Mehiki. Po duhovniškem posvečenju, ki ga je prejel v Pamploni, je kot duhovnik najprej deloval v Španiji, nato je odšel v Čile, kjer je kot pridigar, pisatelj, predavatelj, voditelj različnih seminarjev in duhovnih vaj razvil široko pastoralno dejavnost.

 

© Založba bratov kapucinov. Vse pravice pridržane.