Anja Kastelic: Na tvojo besedo … razmišljanja ob Božji besedi nedelj in praznikov za leto B

14,90 

247 strani, mehka vezava

Šifra: 70

Prerokom se je beseda v resnici zgodila. Stopila je v njihovo življenje kot presenečenje, kot strela z jasnega. Niso je iskali, vsaj ne na način, na katerega so jo potem doživeli. V minevanje njihovih dni je vstopila nepričakovano in jih zaznamovala za vso prihodnost. Zaradi Gospodove besede so morali spremeniti način življenja, kraj bivanja, poklic, ki so ga opravljali (…).
Beseda se mora zgoditi tudi nam. To se more zgoditi samo pod pogojem, da se z Besedo srečamo brez vnaprej pripravljenih okvirov, ki bi besedo kakorkoli pogojevali. Dovoliti ji moramo, da spregovori takšna, kakršna je – izzivajoča in odrešujoča, svareča in tolažeča, nenavadno tuja in tako zelo domača.

Prav to je skrivnost poglabljanja v Božjo besedo, ki jo v svojih razmišljanjih ubeseduje Anja Kastelic. Dovoli besedi, da govori brez okvirov, brez načrtov. Dovoli, da govori Beseda, kakršna vstopa v njeno življenje, v njen trenutek (…) Ob takšnem branju in podelitvi z bralci avtorica pred nas stopa s presenetljivo svežino razumevanja in doživljanja Besede, v kateri ni nobene utečenosti, obenem pa ji tudi ne manjka ne globine in ne izrazne moči.

Prepričan sem, da bo vsak, ki bo vzel v roke knjigo razmišljanj ob Božji besedi, ki jo bomo prebirali ob nedeljah in praznikih bogoslužnega leta B, mogel odkriti spodbude in navdihe tudi zase. Sadove bo prinašala tistim, ki jo bodo brali za razširjanje duhovnega obzorja ob srečevanju z Božjo besedo, kakor tudi duhovnikom in drugim pastoralnim delavcem, ki se bodo ob tem načinu srečevanja z Božjo besedo lahko učili novega načina sprejemanja sporočila Božje besede in nove govorice v nagovarjanju Božjega ljudstva.

(Iz spremne besede Stanislava Zoreta, ljubljanskega nadškofa)

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Anja Kastelic: Na tvojo besedo … razmišljanja ob Božji besedi nedelj in praznikov za leto B”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni izdelki